КДО Крагујевац - Међународни дан борбе против насиља над женама

- A +

\"КДОУ петак, 25. новембра у просторијама Шумадијског управног округа, је поводом обележавања Међународног дана борбе против насиља над женама, одржана трибина у организацији Клуба Демократске омладине и Градског одбора Демократске странке.

На трибини су гостовали Снежана Лакићевић - Стојачић, државна секретарка у Министарству рада и социјалне политике,  Драган Кандић, психолог у Центру за социјални рад у Крагујевцу, Снежана Грујић, професорка филозофије у Другој крагујевачкој гимназији, као и Снежана Петронијевић, експерт за рад са починиоцима насиља над женама из Центра за социјални рад.

Снежана Лакићевић - Стојачић, државна секретарка у Министарству рада и социјалне политике је у свом излагању представила кампању коју је покренуло Министарство рада и социјалне политике, а која се односи на 16 дана активизма у борби против насиља над женама, под називом: „Не окрећи леђа насиљу. Пријави га.“

„Наша је грађанска дужност да станемо насиљу на пут. Насиље се не догађа ТАМО НЕГДЕ. Насиље се не догађа ТАМО НЕКОМЕ. Насиље није ПРОЛАЗНА СТВАР. Пријави га.“ 

Осим чланова/ица Демократске странке, трибини су присуствовали и бројни суграђани, гости из других политичких партија и синдиката из Крагујевца.