Министар наставља да запошљава страначке активисте СНС

- A +

У земљи са одговорном Владом, изјава министарке да један члан те Владе ради против интереса државе била би политички скандал године и изазвала би хитну реакцију. Међутим, још једном се показало готово да нема члана ове Владе који не ради против интереса Србије. 


Након што је Демократска омладина министру спољних послова који се жалио да у свом министарству нема људе са довољним квалификацијама за одговорне послове предала биографије дипломаца из Србије који траже посао, само у једном дану грађане су обрадовале вести о два нова запослења у Министарству. 

Ћерка господина Срђана Шајна, посланика изабраног са листе Српске напредне странке, постала је нови аташе за културу у Бечу, иако је радно искуство стекла као власница угоститељског објекта. Нови вршилац дужности шефа кабинета министра Мркића је постао Владимир Марић чији је отац више од две године био у затвору јер је са бомбом ушао у Председништво у намери да изврши атентат на Бориса Тадића. 

Јавност је упозната само са реткима међу више од 10.000 чланова Српске напредне странке који су без квалификација, знања и икаквих препорука осим чланства у СНС-у добили посао, док Влада планира да наредне године без посла остане 60.000 грађана. 

Демократска омладина апелује на министра, господина Ивана Мркића, да престане да нарушава углед Министарства спољних послова и да институцију која би морала да буде стуб државе престане да излаже подсмеху и срамоти због своје неспособности да пронађе амбасадоре за земље наших најважнијих партнера и партијског запошљавања страначких активиста са сумњивим биографијама. 

Демократска омладина