Демократска омладина отпремила помоћ за азиланте

- A +

Чланови Демократске омладине у Панчеву окончали су акцију прикупљања обуће и одеће за азиланте који тренутно бораве у Србији. Прикупљену помоћ одвезли су за Београд, у Комесаријат за избеглице, после чега ће бити прослеђена у центре где бораве азиланти.
 

После недељу дана сакупљања, чланови Демократске омладине су данас отпремили прикупљену помоћ за азиланте у Београд. Помоћ су сакупљале и младе демократе, али и грађани.

- Сакупили смо, по мојој процени, један теретни аутомобил, комби пун одеће. Педестак људи је донело по једну кесу и један џак одеће. Овом приликом захваљујемо свим грађанима и нашим члановима који су се одазвали нашем позиву и донели нешто од своје одеће коју више не користе. Убеђен сам да ће мало одеће коју смо одвојили много значити тим људима који су дошли из крајева где је клима другачија. Сведоци смо шта се све дешавало азилантима претходних неколико недеља. Како сам на прошлој конференцији за новинаре рекао, уверен сам да мали број људи мисли да људи нису добродошли у нашу земљу. Надам се да ћемо овом акцијом да променимо ту слику и да ћемо азилантима мало олакшати боравак, рекао је Немања Попшогоровић, председник Омладине ДС-а.