УГАСИТИ ТВИТЕР И ФЕЈСБУК

- A +

Атмосфера која се у Србији ствара већ годину и по дана, у којој нико не сме да се супротстави политици Владе Србије а да не буде проглашен народним непријатељем, у којој се не сме изговорити ни реч о првом потпредседнику Владе Александру Вучићу уколико није похвална, резултирала је јучерашњом одлуком о забрани емитовања емисије "Ментално разгибавање" управо након најаве да ће се наредна емисија бавити његовом биографијом. 


Демократска омладина поставља питање да ли је Србија поново земља у којој постоје забрањене теме баш као и у време када је Александар Вучић био министар информисања овлашћен да затвара медије. С обзиром на то да је званични разлог забране емитовања лош рејтинг емисије, не би нас изненадило ни да у наредном периоду значајно опадне рејтинг Зорану Кесићу и његовој емисији "24 минута", која се емитује на телевизији Б92. 

Свесни смо и чињенице да текстови попут оних о случају ћерке гувернера која службеним аутом иде на факултет, такође смањују рејтинг, па због тога нестају са портала. Исто тако, упозоравамо познате карикатуристе, који нас својим радом забављају годинама, Сомборца и Коракса да би могли да обрате пажњу на рејтинг листова у којима објављују своје цртеже, да не би и они остали без посла. 

Пошто свакога дана грађани на друштвеним мрежама изражавају своје мишљење које све чешће није у складу са мишљењем које би Влада желела да грађани имају, Демократска омладина тражи да се "политички неподобним грађанима" угасе налози на Facebook-u i Twitter-u.