Конференција за новинаре у Панчеву

- A +


Председник Извршног одбора Демократске омладине Владимир Кузмановић је, на конферецнији за новинаре у Панчеву, истакао да је управо Демократска омладина организација која је највише забринута за положај младих у Србији.

Према његовим речима 300.000 младих људи између 18 – 30 година нема посао, а то значи да ти млади људи, пролазећи кроз како друштвену, тако и личну транзицију, немају чему да се надају у нашој земљи. Како наводи управо то нас је и довело до чињенице да је највећи миграциони потенцијал међу младима старости од 15 – 24 године.

“Као највећи проблем видимо незапосленост младих која је у овом тренутку на алармантном нивоу. Ови млади људи, када оду у потрази за неким срећнијим тржиштем рада, у најчешећем случају се никада не врате.

Да би се то спречило, потребно је створити услове овде, у Србији, како би млади људи повратили наду и веру и како би остварили своје право на достојанствену младост, а не да се од родитеља одвајају најчешће тек након тридесете године живота.

Поред промене образовне структуре, једини начин да се то деси је повећање тражње на тржишту рада.

То се неће десити тако што ћемо их запослити на изградњи канала до Егејског мора или тако што ће СНС запослити 50.000 својих страначких војника, а 3000 у последња два месеца 2013. године како је навео министар Лазар Крстић или тако што је преко 80 % предузећа у земљи 2013. годину завршило са губицима.

Потребно је отворити простор за стране директне инвестиције, али не на начин да обећате 10 милијарди евра инвестиција годишње, колико је обећао Вучић а да се то претвори у 607 милиона за 2013”, рекао је Кузмановић.

Као други кључни проблем нашег друштва истакао је бруталан удар на слободе медија кроз цензуру која се спроводи од стране СНС.

“Демократска омладина упозорава на опасност оваквог понашања у 21. веку јер оно није карактеристично за земљу коју су прославили сатиричари као сто су Нушић, Домановић или Витезовић.

Укидање Менталног разгибавања, пријављивање сатиричних налога на друштвеним мрежама од стране СНС ботова и мисија Фекетић вређају интелигенцију сваког младог човека.

Док се све то дешавало банка преко које су најбољи студенти примали стипендије, а неки се касније запослили и оставили рачуне у тим банкама се затворила а о томе ни речи у српској јавности”, упозорио је Кузмановић.

Демократска омладина поручује СНС  „Оставите нам интернет“, а њиховим ботовима:

„Оставите се Хрвоја и Јанеза и усавршавајте се јер ће вам Демократска омладина, заједно са Демократском странком, када опет будемо на власти, омогућити да живите достојанствено, без да мрзите по команди.“