САОПШТЕЊЕ // Насиље младих и над младима горући проблем у Србији!

- A +

Демократска омладина оштро осуђује насиље младих и насиље над младима које се у последње време интензивирало у Србији и захтева хитну реакцију државе и друштва на проблеме насилничког понашања.

Догађаји у Нишу, Новом Саду и другим градовима нас свакодневно опомињу да је насиље међу младима у порасту и да је оно последица актуелане политичке и друштвене ситуације као и немарности државних органа И полиције.

Кровна организација младих Србије (КОМС)  је у сарадњи са ДО о другим омладинама политичких партија издала саопштење у коме се наводи да, без обзира на политичке разлике, борба против насиља мора да подразумева друштвени консензус, сарадњу и заједничко деловање свих релевантних актера – како институција, тако и политичких партија и њихових подмладака, организацијама цивилног друштва и медијима.

“Проблем насиља младих и над младима, а и у целом друштву је један од најважнијих проблема у Србији. Изградња културе мира и дијалога мора да буде један од примарних циљева образовања, а рад на превенцији насиља свакодневан”, наводи се у саопштењу КОМС-а.

Текс саопштења можете преузети овде