Младе демократе против медијског мрака у Србији

- A +
Председница Демократске омладине Јована Јовановић у обраћању медијима током акције ''Куку — рирКу'' (Фото сервис ДС)Београд, 20. фебруара 2014. 

Демократска омладина одржала је у центру Београда предизборну акцију којим је указала на све већи медијски мрак у Србији. 

Чланови подмлатка Демократске странке су пролазницима делили фанзин "Куку – рирКу", у којем се пародирају наслови из политичких таблоида. 

Председница Демократске омладине Јована Јовановић је новинарима рекла да је медијска ситуација у Србији данас иста као у време када је лидер СНС Александар Вучић био министар информисања, и да је одликују цензура и напади на све оне који имају нешто да кажу против политике власти. 

Aкција Демократске омладине ''Куку — рирКу'' којом су млади указали на све већи медијски мрак у Србији (Фото сервис ДС)"Некада су нас делили на патриоте и издајнике, на поштене и тајкуне, а данас Србију деле на оне који подржавају Александра Вучића и оне које Мишковић наводно плаћа", оценила је Јована Јовановић. 

Данас је, како је истакла председница омладине ДС, немогуће из медија сазнати да свакога дана 500 људи остаје без посла, да се млади школују за 136 занимања која не постоје на тржишту рада и да четворо од петоро младих након завршетка факултета жели да напусти земљу