Демократска омладина обележила је данас 8. март, међународни дан жена.

- A +

Демократска омладина обележила је данас 8. март, међународни дан жена.
Овај дан је настао као дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. Прошло је више од века од када је обележен први пут а још увек не можемо говорити о томе да смо постигли равноправност између полова.

Марко Додић, потредседник Демократске омладине, подсетио је да се Демократска странка залаже за пуну равноправност жена и мушкараца у свим сферама друштвеног живота, и да је то показала учешћем у доношењу закона као и примене медјународних докумената којима се спречавају дискриминација и насиље над женама и побољшава положај жене. Медјутим, у Србији се жене и данас суочавају са великим проблемима, и зато само доношење и унапређење закона није довољно.

"Ми смо, у Београду и Војводини, конкретним стварима олакшали и унапредили живот нашим суграђанкама и управо је овај перформанс Демократске омладине на иницијативу Женске омладинске мреже, подсећање на низ социјалних мера које смо спровели у дело." - рекао је Додић.

Као неке од мера Додић је истакао три бесплатна покушаја вантелесне оплодње, 100% плаћено породиљско одсуство од стране града и "BABY" пакет за сваку новорођену бебу којих је у 2013. години у Београду подељено близу двадесет хиљада.

Разлог обележавања овог важног датума 07, а не 08. марта је позив за све, да сваки дан буде 08.март, и да не мисле на жене само сутра, јер ми као Демократска странка и Демократска омладина мислимо на лепши пол сваки дан!

Демократска омладина