Турнир у баскету - КДО Панчево

- A +

Kлуб Демократске омладине Панчева организовао је пети турнир у баскету „три на три” под називом „Сигуран кош за Европу”. Ове године на теренима КК-а „Тамиш” поред Суда играло је осамнаест екипа са територије Града Панчева, а прво место заузела је екипа „Шампиончине”. 
„Сигуран кош за Европу” је турнир у баскету који Клуб Демократске омладине организује већ пет година поводом Дана Европе. Идеја је, према речима организатора, промоција спорта, односно здравог начина живота, али и промоција европских вредности.
- Приметили смо да виртуелни свет узима маха и зато се трудимо да се окренемо спорту и дружењу. Желели бисмо да се овакве манифестације прошире и на друге спортове. Подсећам да турнир организујемо поводом 9. маја, Дана Европе. Промовишемо европске вредности, здрав начин живота, истакао је Александар Царан, Клуб Демократске омладине у Панчеву.
Ове године, на теренима КК-а „Тамиш” у центру града, поред Суда, играло је осамнаест екипа, које су чинили млади момци са територије Града Панчева. Екипа „Топлана бојс” са Содаре није успела да избори пласман у финале, али, према речима Срђана Милановића, члана те екипе, циљ није била победа, већ дружење. Управо зато Срђан Милановић учествује неколико година на овом турниру.
- Већ трећи пут учествујем на турниру „Сигуран кош за Европу”. Допадају ми се овакви турнири због друштва, а и веома волим баскет. Кошарку играмо цео живот. Дружимо се. Не долазимо због новца, већ да се истрчимо и изиграмо. Допада ми се ова спортска атмосфера, све је у спортском духу. Мање компјутера, више игре, рекао је Срђан Милановић из екипе „Топлана бојс”.