Летња школа/камп „Недеља социјалдемократије 2014“

- A +

Učesnici i učesnice kampa NSD 2014
 
У периоду од 4. до 11. јула 2014. године у дечијем одмаралишту „Шупља стена“ на Авали у организацији Фондације „Friedrich Ebert Stiftung“ одржана је 9. по реду летња школа/камп „Недеља социјалдемократије 2014“.
На кампу су учествовали чланови и чланице социјалдемократских странака и представници и представнице невладиних организација и синдиката из Србије, Републике Српске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске и Македоније.
Делегацију Демократске омладине на овом кампу чинило је 8 чланова и чланица Демократске странке. Такође представници и представнице Демократске омладине узели су учешће у Организационом тиму као тренери/це ове школе.
Током 7 дана кампа организована су предавања на теме: Социјални расцепи – случај Србија, образовање и политика, социјалдемократске вредности, држава и слободно тржиште, положај младих на тржишту рада – синдикати, политике интеграција у разноликим друштвима, људска права (ЛГБТ), реформа образовања и јавне политике. Организовани су и тренинзи на теме: тренерске технике и методе, вештине лидерства, тимски рад и доношење одлука, тренерски јавни наступ и комуникација са учесницима/а. Такође организоване су веома активни панели на којима се говорило о томе зашто пропада социјалдемократија, односу друштва и државе, шта је све било добро у СФРЈ, о Балкану и 100 година после великог рата и о томе у какву ЕУ желимо да уђемо.
Након целодневних тренинга у вечерњим сатима домаћини су организовали дружење, музичке и културно–забавне програме.
Камп су посетили председница Демократске омладине – Јована Јовановић, председник Демократске омладине Београда – Иван Русковић и чланови/ице Председништва и Извршног одбора ДО и ДОБ-а, као и наше старије колеге и колегинице и узели/е учешће у виду панелиста/киња и предавача – заменица председника ДС – Гордана Чомић, потпредседница ДС – Наташа Вучковић и председник РО ДС за људска и мањинска права и сарадњу са НВО – Милош Ђајић.
На крају ове летње школе полазници/е су добили/е диплому за постигнуте резултате и активно учешће на летњој школи и завршену обуку за тренере и тренерице. Демократска омладина се захваљује Фондацији „Friedrich Ebert Stiftung“ и Организационом тиму НСД-а на сарадњи и едукацији својих чланова/ица, као и ширењу социјалдемократских вредности, уз наду да ће овај камп опстати и бити још бољи и у наредном периоду и да ће се сарадња успешно наставити.