Омладина Социјалистичке интернационале забринута због угрожене слободе медија у Србији

- A +
Демократска омладинаНа предлог Демократске омладине и Социјалдемократске омладине на конференцији Балканског округлог стола, усвојена је Резолуција о слободи говора у Србији у којој се констатује да су слобода говора и демократија уопште у Србији угрожене у последњих неколико месеци. 

Омладинци социјалистичких и социјалдемократских партија у Резолуцији су подсетили и на сва дешавања у протеклим месецима у Србији, али и на период у коме је Александар Вучић био министар информисања и примењивао озлоглашени Закон о информисању. Указано је и да су неки од новинара, који су кажњавани по том закону, убијени од стране режима у коме су учествовале Социјалистичка партија Србије и тадашња Вучићева партија. 

Омладина Социјалистичке интернационале и Млади европски социјалисти забринути су за слободу говора у Србији и осудили су покушаје Владе Републике Србије да је ограничи. 

У Резолуцији се наводи да "нема успеха у европским интеграцијама и успостављању истинске демократије док се људска права крше и ограничавају". 

Омладинци СДУ и ДС су истакли да ће наставити са критичким коментарима и оспоравањем рада Владе која је до сада резултате и успехе показала само у кршењу људских права и демократских начела. 

Балкански округли сто се већ четрнаест година одржава под покровитељством Омладине Социјалистичке интернационале, а протеклог викенда је одржан у Београду. Учествовало је преко десет социјалистичких и социјалдемократских подмладака из свих земаља бивше Југославије, Бугарске, Румуније и Албаније. 

Демократска омладина