Демократска омладина: Влада и Парламент глува соба која се води искључиво својим интересима

- A +
Акција Демократске омладине испред Министарства рада, поводом измена Закона о раду (Фото сервис ДС)Београд, 17. јула 2014. 

Демократска омладина организовала је испред Министарства рада перформанс којим је упозорила да су Влада и Парламент, због владајуће већине, постали глува соба која се води искључиво својим интересима и не чују интересе трудница, породиља, радника и младих. Последњи у низу производа из те глуве собе јесте и Закон о раду који је данас на дневном реду Скупштине Србије. 

Народна посланица и председница Демократске омладине Јована Јовановић истакла је да је Влади Републике Србије и владајућој већини у Скупштини лакше да се праве глуви када немају решења за оживљавање привреде, у ситуацији у којој су инвестиције три пута мање, буџетски дефицит све већи, а истовремено су европски шампиони у задуживању. 

Народна посланица Демократске странке и председница Демократске омладине Јована Јовановић у обраћању медијима испред Министарства рада (Фото сервис ДС) "Уколико измене Закона о раду не прати и измена Закона о образовању, уколико се не изврши усклађивање стечених диплома са потребама на тржишту рада, од младих ће направити јефтину радну снагу која ће моћи да направи производ али тај исти производ неће моћи да купи", нагласила је Јована Јовановић. 

Демократска омладина упозорава да у земљи у којој је 50 одсто младих незапослено и у којој се на први посао чека и по десет година, доношење овог Закона о раду, којим ће се омогућити лакша отпуштања и смањење плата, допринеће томе да велики број од 200.000 младих незапослених оде из земље. 

Демократска омладина