Демократска омладина: Власт прво штеди на младима и најугроженијима

- A +
Акције Демократске омладине поводом Дана младих (Фото сервис ДС) Београд, 12. августа 2014.

Демократска омладина је, поводом Дана младих, у више градова по целој Србији разговарала са својим вршњацима и суграђанима о тренутној ситуацији и положају младих људи у Србији. Са жаљењем можемо констатовати да поново имамо ситуацију да најстручнији људи одлазе из земље када им се овде не нуди никаква перспектива и шаље им се порука да се са купљеном или сумњиво стеченом дипломом и докторатом може постати председник државе, министар полиције или градоначелник главног града.

На несрећу свих нас, уз купљено звање не може се купити и знање и онда последице незнања сви трпимо. Само у Србији најодговорнији за поштовање закона није објаснио јавности да ли је закон прекршио и да ли је плагијатор, фалсификатор и да ли се лажно представља. Само у Србији "мастер" председник не разуме да је лично изабран на функцију, да Србија није монархија и да не постоје функције "председникова супруга", "председникова ташта, син, синовац" и остала ближа и даља родбина са префиксом "председников".

Акције Демократске омладине поводом Дана младих (Фото сервис ДС) Да ли је Београду био неопходан градоначелник са "докторатом" да се укине помоћ трудницама и породиљама, прекине финансирање вантелесне оплодње, укине стипендирање најбољих ђака и студената, угаси Канцеларија за младе, обустави финансирање свратишта, драстично смањи буџет за културу...

Апелујемо на власт у Србији да млади и најугроженији морају увек бити на врху, а не на дну листе приоритета. Да се за њихове потребе морају наћи средства, а не да буду први на којима ће се штедети.

Демократска омладина