Демократска омладина Панчева: Чланови жирија да поднесу оставке!

- A +


Због скандала око Новембарских награда, како је оценила, Демократска омладина је данас пред новинарима затражила да чланови жирија поднесу оставке. Предлажу да убудуће у жирију буду стручњаци, а не страначки људи. Уз честитке појединцима који су награду добили, млади Демократске странке упутили су и апел свима да смире страсти да би се углед Новембарских награда сачувао, како су рекли. 

Због скандалозне ситуације у коју су довели доделу Новембарских награда Клуб Демократске омладине затражио је од садашњег жирија да поднесе оставку. Потпредседник Клуба Демократске омладине Стефан Јосимов изнео је и став да комисију морају да чине људи из струке, а не они који су ту по политичкој линији.

- Сматрамо да је скандалозно да дођемо у ситуацију да се деградира једна од награда која се додељује поводом 8. новембра, Дана Града, када обележавамо ослобођење нашег Града у Првом светском рату. Не смемо да покажемо да смо неозбиљан град, јер ми то свакако нисмо, што многе друге ствари говоре. Не смемо да дозволимо да се овакве ствари дешавају, да градоначелник каже да неке награде неће доделити. Имамо много заслужних грађана који треба да добију награде, као што су и неки појединци ове године добили Новембарску награду. Желимо да апелујемо да се страсти мало смире, да се ова одлука свакако преиспита. Не смемо да дозволимо да се Новембарска награда деградира. Апелујемо на градоначелника и на све остале чиниоце да се договоре и да се промени и сама Комисија, коју ће убудуће чинити људи који су из струке и која ће једноставно на најкредибилнији могући начин бирати најбоље међу нама, изјавио је Стефан Јосимов, потпредседник Демократске омладине.

Демократска омладина позвала је све младе појединце и омладинска удружења грађана да им се до 6. новембра јаве како би поводом Дана Града биле симболично уручене захвалнице свима који су допринели промовисању Панчева, а посебно младих Панчеваца.