Извршни одбор

Немања Милошевић

Демократска Странка

Председник ИО ДО


Рођен 23.12.1990. године у Београду. Завршио Трећу београдску гимназију, а 2014. године дипломирао je на Факултету организационих наука у Београду. Члан Демократске странке од новембра 2009. године.

Године 2011. постаје председник Извршног одбора Клуба Демократске омладине Палилула.

Од 2012. године обавља функцију председника Клуба Демократске омладине Палилула, у два мандата. Такође, постаје члан Председништва ДС Палилула, као и члан ОО ДС Палилула.

У мају 2015. изабран је за потпредседника Демократске омладине Београд.

Активно је учествовао у свим кампањама и акцијама Демократске странке. Похађао је бројне семинаре и едукације.

Говори енглески, служи се немачким и француским језком.

Животни мото: Сањај велике снове, ради напорно, остани скрома

ДРАГАНА ВЕЈНОВИЋ

Демократска Странка

Рођена 23.09.1992. године. Председница КДО Вршац. Студенткиња Високе пословне школе струковних студија у Београду.

Говори енглески језик.  

МАРКО БАБАНИЋ

Демократска Странка

Рођен 20.02.1990. у Смедеревској Паланци. Апсолвент на Факултету безбедности, смер менаџмент људских и социјалних ресурса. Члан Демократске омладине и Демократске странке од 2009. године.

Члан Извршног одбора Демократске омладине Београда од 2012.

Председник Извршног одбора и потпредседник КДО Савски венац.

Завршена школа - политичка комуникација и социјалдемократија школске 2012/2013 у Центру модерних вештина. Такође и Зимску школу социјалдемократије и летњу школу модерне политике 2011. године организоване од стране „Hanns Seidel Stiftung“ фондације. Поседује сертификат кампа Недеље социјалдемократије 2012. године.

Говори енглески језик, служи се и немачким и персијским.

МИЛАН ШАЛИПУР

Демократска Странка

Шалипур Милан рођен је 2. августа 1991. у Београду.

Завршио је основну школу „Бранко Ћопић", а након тога средњу Грађевинско техничку - смер грађевински техничар за нискоградњу. Тренутно је студент грађевине.

Члан Демократске странке од 2012. године и од тад активно учествује у раду Демократске странке и Демократске омладине.

Председник је Извршног одбора Демократске омладине Раковица од 2014. године.

Члан савета КДО Раковица.

Члан Демократске омладине Београд од 2015. године

Члан Извршног одбора Демократске омладине од 2015. године.

Полазник је семинара на тему „Писање пројеката за ЕУ фондове", а учествовао је и на више међународних едукација и тренинга. Говори енглески језик.

ИГОР КИШ

Демократска Странка

Игор Киш је рођен 02.10.1991. у Сремској Митровици где је завршио основну и средњу школу. Студент је Факултета за пословно-индустријски менаџмент Универзитета Унион Никола Тесла. Члан је Демократске странке од 2012. године. Потпредседник је Демократске омладине Сремска Митровица. Жели да свој град учини бољим местом за живот младих, да спречи њихов одлазак у иностранство, да им да шансу да своја знања и искуство улажу у средину из које долазе и да тако омогући својим суграђанима квалитетнији живот.

ЖИВКО СИМИЈОНОВИЋ

Демократска Странка

Живко Симијоновић је рођен 7. августа 1995. године у Гњилану. Завршио је Прву крагујевачку гимназију- друштвено- језички смер.   Од 2014. године је студент  Правног факултета Универзитета у Крагујевцу.

 У гимназији је био члан Ђачког парламента и члан Ђачке владе. Учествовао је у организацији пројеката „Хоћу нећу баш тај факултет“, „Eco Street Party“  и „Корацима младих“ у периоду од 2011. до 2013. године. Такође је учествовао у великом броју акција спортског и хуманитарног карактера и у акцијама за подизање свести о омладинском активизму.  Две године је провео као волонтер у Црвеном Крсту. Учествовао је у раду Уставне радионице Правног факултета у Крагујевцу, у оквиру кога је донет предлог новог Уставног текста. Био је члан AIESEC-а у оквиру оGIP тима. Полазник је локалне конференције „KragujCo 2014“  у организацији AIESEC-а. Учествовао је у дебати о могућностима грађанског активизма у организацији Heartefact-a . Учесник је  пројекта  сарадње СДП Шведске и синдиката са ГрО Крагујевац.

Члан Демократске странке је од  2014. године. Учестовао је у кампањи за изборе 2014. године.  На место Повереника КДО Крагујевац постављен је  у фебруару 2015. Године, а у децембру исте године изабран је и за председника КДО Крагујевац.

Говори енглески језик и служи се немачким језиком.

АЛЕКСАНДАР ЏЕЛЕТОВИЋ

Демократска Странка

 

Рођен је 15.11.1990. године у Београду, где је завршио Шесту београдску гимназију. Апсолвент је Правног факултета Универзитета у Београду. Члан Демократске странке од 2009. године.

Председник Извршног одбора КДО Палилула од 2012. године у два мандата. Активно учествовао у свим кампањама и акцијама Демократске странке. Похађао Зимску школу Демократске омладине у Смедеревској Паланци у децембру 2011, као и многе друге семинаре.

Интересовања су му туризам и спорт, као и учење страних језика.

Говори енглески, служи се француским и шпанским језиком.

СТЕФАН НИНИЋ

Демократска Странка

Рођен је 12.10.1994. године у Лазаревцу. Завршио је лазаревачку гимназију - друштвено - језички смер. Студент је Факултета за право, јавну управу и безбедност у Београду.

У Демократску странку се учланио 2012. године. Активно је учествовао у изборној кампањи 2014. године, и од тада је члан Медија тима ДС Лазаревац. Од 2014. постаје и члан Извршног одбора ДС Лазаревац и МО у Општини Лазаревац. Од априла 2015. године је председник Клуба Демократске омладине Лазаревац. Такође постаје члан председништва и Општинског одбора ДС Лазаревац.

Учествовао је на више семинара и едукација везаних за политички и НВО сектор. Учествовао је на „Недељи социјалдемократије“ 2015. године.

Један је од оснивача НВО „Унија младих Лазаревац“ која се бави заштитом права младих у Општини Лазаревац. Учествовао је у изради локално - акционог плана за младе у Општини Лазаревац за период 2016 - 2021 година.

Течно говори енглески , а служи се шведским и француским језиком.

Његов животни мото је: „Acta, non verba“ („Дела, не речи“).

КАТАРИНА РУВИДИЋ

Демократска Странка

Рођена је  28. јула 1994. године у Шапцу.  Завршила је Шабачку гимназију , друштвено-језички смер, а 2013. године уписује Факултет политичких наука.

Као алумниста школе Отворени парламент Центра за истраживање, транспарентност и одговорност (CRTA), објављује свој први научни рад под називом „Жене у политици – само квота или стварни утицај“.  У оквиру исте организације учествовала на првој Недељи парламентаризма, која је организована у сарадњи са Народном Скупштином  РС, радећи симулације рада Народне Скупштине са средњошколцима у неколико градова Србије.

Говорила на семинарима и курсевима из области демократске транзиције и консолидације, цивилног друштва и политичких институција.  Чланица Интернационалног секретаријата ДО.

Течно говори енглески језик.

НИКОЛА ТАСИЋ

Демократска Странка

Рођен је у априлу 1988. године у Београду. Завршио Основну школу „Дринка Павловић“ и Правно-пословну школу Београд. Тренутно апсолвент Правног факултета Универзитета у Београду. Похађао је више курсева и семинара из области политике и права. Годинама уназад активан у Волонтерском сервису Градске општине Стари град. Говори енглески и пољски језик.

Члан ДС од 2006. године. Био је кандидат за одборника на општинским изборима 2012. године. Члан савета КДО Стари град од 2013. Обављао функцију потпредседника Извршног одбора КДО Стари град од марта 2013. до новембра 2014., када је изабран за председника Извршног одбора. Заменик председника МО Варош капија од новембра 2015. године.