Председништво

Урош Марковић

Председник Демократске омладине

Рођен је 3. августа 1990. године у Београду. Завршио је Трећу београдску гимназију – друштвени смер, а 2013. године завршио је Факултет политичких наука и стекао звање дипломирани политиколог. Тренутно похађа мастер студије Јавна управа, локална самоуправа и јавне политике на истом факултету.

Члан је Демократске странке од 2009. године од када активно учествује у раду Демократске омладине и Демократске странке. У два мандата биран је за члана сталног састава Савета КДО Стари град (2011. и 2013.), а 2014. године изабран је за председника КДО Стари град. Био је координатор Медија тима и потпредседник Демократске омладине Београд. Од 2013. до 2015. био је члан Политичког савета ДО. Од 2011. до 2014. био је портпарол такмичења „Беседе у Зоранову част“.

На изборима 2012. године изабран је за одборника у Скупштини општине Стари град.

Био је учесник великог броја семинара, едукација и тренинга: Недеља социјалдемократије, Београдска демократска школа, Центар модерних вештина, Школа нове политике, Школа политичке филозофије и демократије др Зоран Ђинђић, Академија вредности и политика, семинар IUSY-а (Аустрија), Незапосленост младих на Балкану (Словенија), ОЕБС-ов семинар Транзициона правда итд.

Говори енглески језик, а служи се немачким и шпанским.

Александар Драгин

Заменик председника Демократске омладине

Александар Драгин је рођен 23. 09. 1989. године у Новом Саду. По занимању је дипломирани економиста. Један је од оснивача Омладинског парламента Инђије 2007. године. Од 2008. године активно се укључио у рад Саветовалишта за младе Инђија.

Похађао низ семинара и тренинга на тему омладинске политике, волонтеризма и родноравноправног буџетирања за младе.  Био је учесник на конференцији Нови лидери коју је организовао АИСЕЦ Србија 2013. Године.

Од 2008. године је члан Демократске странке. Од 2009 до 2010. био је члан сталног састава Савета Демократске омладине Инђија. На место председника КДО Инђија изабран је 2012. године од када је и члан  Извршног одбора  Демократске странке Инђија. Радио је у Канцеларији за младе општине Инђија од 2012 до 2015 године. Тренутно ради у Кабинету председника општине Инђија.

Говори енглески језик.

 

Маријета Штрампфер

Потпредседница

Рођена је 30.09.1986. године у Сомбору. Завршила је Факултет техничких наука и носилац је мастер дипломе за инжењеринг животне средине. Похађала је бројне семинаре и едукације: међународни семинар „Свеобухватан систем у области управљања отпадом“, семинар „Родна равноправност“ (ФЕС, 2013), семинар за представнике националних мањина „Млади демократски лидери“, омладински камп „Перспектива“, омладинси камп „Укључи се, покрени се“, Академија женског лидерства итд.

Ради у Јавном предузећу „Чистоћа“ као рефернт за заштиту животне средине од 2013. Године.

Чланица Демократске странке је од 2010. године, а 2013. изабрана је за председницу КДО Сомбор и ту функцију обавља и данас.

Говори енглески и немачки језик.

Јелена Богдановић

Демократска Странка

Потпредседница

Рођена је 01.02.1989. године у Смедеревској Паланци. Завршила је средњу медицинску школу „Сестре Нинковић“ и Филолошко - уметнички факултет у Крагујевцу. Јелена Богдановић је мастер филолог, и тренутно ради у средњој и основној школи. Члан је Демократске странке од 2012. године, од када обавља функцију председнице Месног одбора, и чланица је сталног састава Савета КДО у Смедеревској Паланци. Учествовала је у бројним кампањама и активностима Демократске странке и Демократске омладине.

Милица Глишић

Потпредседница

Рођена je 15.08.1991. године.

Завршила је Девету београдску гимназију „Михаило Петровић Алас“, природно-математички смер. Дипломирала 2014.године на Факултету политичких наука  и стекла звање дипломирани социјални радник. Тренутно похађа мастер студије на ФПН-у, смер социјални рад.

 Чланица Демократске странке од 2012.године. Од 2013. до 2015. године била је потпредседница КДО Нови Београд  и чланица Интернационалног секретаријата ДО. Од јуна 2015. године председница КДО Нови Београд  и чланица Општинског одбора ДС Нови Београд.

Учествовала је на бројним едукацијама, семинарима и конференцијама: „Курс за вршњачке едукаторе о ХИВ/АИДС“ ,  „Насиље над старим особама“, „Незапосленост младих у земљама Западног Балкана“ - организација ФЕС, „Београна-образовање у Албанији и Србији“ - организација ФЕС, „Одговор социјалдемократије на сиромаштво и социјалну ексклузију у друштвима регије“, “Course for Promising politicians“. 

Мото који je вуче напред је: НИКАД СЕ НЕ ПРЕДАЈ! Ако кренеш у претицање додај гас. Ради оно што сматраш да је исправно, а не што ће већина да подржи !

Стефан Томић

Потпредседник

Рођен  je у Београду 1989. године. Основне и мастер студије завршио на Фалултету политичких наука Универзитета у Београду. Успешно стекао чин потпоручника у резерви у Класи резервних официра на Војној Академији. Члан редакције комично-сатиричног листа „Стршљен“  и део тима НВО Оснаживачки центар 24 Пожаревац. Аутор више научних радова.  Похађао је школу локалне самоуправе, Београдске демократске школе, као и све модуле Центра модерних вештина. Узео је учешће на више семинара, конференција и тренинга. Члан Демократске странке од 2007. године. Мото који га покреће у животу је Декартов исказ  „Cogito, ergo sum".

Ђорђе Станковић

Потпредседник


Рођен je у Нишу 22.04.1989. године, где је завршио гимназију “Светозар Марковић”.

Ђорђе Станковић је мастер архитектуре, дипломирао је на Универзитету у Нишу са просечном оценом 9.25,  где је завршио и основне студије. Стекао је завидно неформално образовање из сфере политичких наука, права и економије на бројним семинарима на којима је учествовао кроз НВО сектор.

Битан део искуства стекао је и кроз рад у студенском активизму. Године 2012. основао је организацију на Грађевинско Архитекторнском Факултету (САГАФ) и после избора 2012. године постао председник је студентског парламента ГАФ Ниш. Након годину дана успешног рада, новембра 2013. године изабран је за студента проректора Универзитета у Нишу, а у децембру 2014. за потпредседника Студетнске Конференције Универзитета Србије (СКОНУС).

Од 2012. године члан је Савета за младе при Скупштини града Ниша.

Архитектуром се професионално бави од 2013. године, радио је на четири већа и на преко десет мањих пројеката и добитник је и две прве награде у области архитектуре.

Течно говори енглески, а служи се немачким језиком.

Хоби му су му пливање, фудбал и шах.

Немања Милошевић

Председник Извршног одбора


Рођен 23.12.1990. године у Београду. Завршио Трећу београдску гимназију, а 2014. године дипломирао je на Факултету организационих наука у Београду. Члан Демократске странке од новембра 2009. године.

Године 2011. постаје председник Извршног одбора Клуба Демократске омладине Палилула.

Од 2012. године обавља функцију председника Клуба Демократске омладине Палилула, у два мандата. Такође, постаје члан Председништва ДС Палилула, као и члан ОО ДС Палилула.

У мају 2015. изабран је за потпредседника Демократске омладине Београд.

Активно је учествовао у свим кампањама и акцијама Демократске странке. Похађао је бројне семинаре и едукације.

Говори енглески, служи се немачким и француским језком.

Животни мото: Сањај велике снове, ради напорно, остани скроман.

Марко Чомић

Председник политичког савета


Рођен 05.04.1989. године у Новом Саду. Завршио Oсновну школу "Ђорђе Натошевић", након тога гимназију "Исидора Секулић". Године 2013. завршио мастер студије - смер Међународни односи и европске интеграције на Факултету за европске правно-политичке студије у Новом Саду. Члан Демократске странке од 2008. године од када је активно учествовао у свим кампањама Демократске странке. Од 2013. године председник је МО „Соња Маринковић“, председник Извршног одбора КДО Нови Сад и члан Извршног одбора ГрО Нови Сад. Прошао бројне семинаре које организује ФЕС, Недељу социјалдемократије, Универзитет социјалдемократије, Академију вредности и политика, Course for promising politicans као и многе друге едукације. Течно говори енглески и служи се немачким језиком. Животни циљ му је: етику добрих намера заменити етиком одговнорности.

Јована Мајсторовић

Интернационална секретарка

Рођена је 1988. године и докторка је медицине на Специјалистичким академским студијама из Хумане Репродукције. Тренутно ради у спортској медицини и бави се нутриционизмом.

Чланица ДС-а од 2006. године,а  чланица Председништва ДО од 2011. године. Била је председница Женске омладинске мреже ДО  и Интернационална секретарка ДО и у прошлом мандату. Чланица бироа YES-а ( Young European Socialists). Одборница je у Скупштини општине Врачар.

Похађала многобројне семинаре у земљи и иностранству. Полазница "Политеа 2012 ", свих модула Центра модерних вештина, Course for Promising Politicians 2013, Академије Вредности и Политика 2014 (ФЕС), NDI регионалну Политичку академију (2014), Developing Labour Policies for Youth ( Council of Europe 2014), координаторка пројекта "Србија - Шведска" о унапређењу положаја младих политичарки од 2011 и даље (Олоф Палме и ССУ), креаторка програма "Београна“ о унапређењу односа младих Србије и Албаније (у координацији са Социјалистичком партијом Албаније). Говори енглески, француски и шпански, служи се италијанским и немачким језиком.Мото :"Ради оно што сматраш да је исправно, а не оно што ће већина да подржи"

Јелена Дмитровић

Координаторка Женске омладинске мреже

Рођена 25.10.1990. године. Завршила је XIII београдску гимназију. Дипломирала је филозофију на Филозофском факултету Универзитета у Београду 2014. године. Тренутно на мастер студијама предузетништва на Универзитету у Новом Саду. Чланица је Демократске странке од 2011. године и од тада активно учествује у раду Демократске странке и Демократске омладине. Функције које  обавља су координаторка Женске омладинске мреже и чланица Савета КДО Чукарица, као и чланица Месног одбора. Учествовала на многобројним семинарима у земљи и иностранству, од којих је већи број за тему имао родну равноправност. Истакнутији семинари у земљи били су: „Родна равноправност у политици“, одржан јуна 2013. године, „Женски фактор у одрживом развоју“, одржан новембра 2013. године, „Едукација младих за мањинске групе“, одржан маја 2014. године, „Родна равноправност: напредни ниво“, јул 2015. године. Истакнутији међународни семинари били су: „Project sisterhood Serbia-Sweden“, конференција одржана у Београду и Стокхолму 2013. и 2014. године, „Young women in politics in Balkan region“, семинар одржан у Велењу 2015. године, „Youth Summer Camp“, семинар одржан у Воскопоји 2015. године.

Иван Милосављевић

Члан Председништва испред  Браничевско-подунавско-поморавског 

региона

Рођен 03. марта 1988. године у Смедереву, где је завршио основну и средњу школу. Апсолвент је на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, смер Спортски менаџер. Члан Демократске странке од 2006. године. Председник КДО Смедерево од маја 2013. године. Члан Извршног одбора ДО у периоду 2013-2015. Учествовао на више националних и регионалних тренинга и едукација. Говори енглески језик.

Десанка Кастратовић

Чланица Председништва испред региона Централна Србија

Рођена 29. марта 1987. године у Краљеву, где je завршила основну школу и гимназију. Апсолвент је на Факултету политичких наука у Београду.

Чланица  Демократске странке од 2006. године, а од маја 2012. одборница је у Скупштини града Краљева. Чланица Градског одбора ДС у Краљеву, Савета за родну равноправност и тренутно обавља функцију кординаторке Женске одборничке мреже Скупштине града Краљева.

Од јануара 2015. волонтира у Канцеларији народних посланика у Краљеву.

Полазница Центра модерних вестина за модуле Савремена социјалдемократија, Политички маркетинг и Заштита животне средине. Најзначајнији семинари и обуке које је похађала у области родне равноправности као посебне области интересовања су: Академија женског лидерства, (БФПЕ, НДИ), радионица за коришћење алата за самопроцену локалних механизама за родну равноправност (ОЦБЕ), два модула СКГО - Развој капацитета актера\ки задужених за безбедност и родну равноправност, обука Род и безбедност (СКГО), семинар Аутономног женског центра - Ородњавање људске безбедности ка феминистичкој безбедности,  семинар Родна равноправност, (Foundation Max van der Stoel и ЦМВ), семинар за Женску парламентарну мрежу о социјалном укључивању и смањењу сиромаства (БФПЕ, ОСЦЕ), прва, друга и трећа Женска парламентарна мрежа итд.

Александар Павић

Члан Председништва испред региона Војводина

Рођен је у Зрењанину 16.10.1990. године. По занимању је дипломирани правник, а члан Демократске странке је од  октобра 2008. године. Био је изузетно активан од самог почетка у Демократској омладини Зрењанин, у Покрајинском одбору Демократске странке где је био члан службе за чланство. Учесник је великог броја акција и кампања широм АП Војводине. Тренутно је потпредседник Извршног одбора КДО Нови Сад. Учесник Недеље социјалдемократије 2015. године у организацији ФЕС-а.

Активно говори енглески и немачки језик.

Тамара Шурлан

Чланица Председништва испред региона Београд

Рођена је 06.10.1988. године у Београду. Апсолвенткиња Економског факултета Универзитета у Београду. Активна чланица Демократске странке од 2008. године. Чланица Савета КДО Раковица од 2010. Године. Тренутно врши функцију председнице КДО Раковица и чланице је Општинског одбора ДС Раковица. Полазница прве генерације Београдске демократске школе, као и учесница бројних семинара на тему социјалдемократије и људских права. Говори енглески језик и служи се руским.

Ђорђе Мирковић

Члан Председништва испред региона Западна Србија


Рођен 14.07.1990. године у Шапцу, живи у селу Матијевац у општини Владимирци. Завршио Економско-трговинску школу у Шапцу, смер финансијски администратор. Тренутно завршава ВИПОС у Ваљеву, смер Банкарство и осигурање.

Неформално образовање: Политичка комуникација и социјалдемократија у Центру модерних вештина и разни други семинари и школе у области социјалдемократије и људских права.

Члан Демократске странке од 2011. године. Од кампање за предходне опште изборе 2012. године активно учествује у свим активностима странке. Председник КДО Владимирци од априла 2013. године. Био је члан Извршног одбора Демократске омладине од септембра 2013. године до новембра 2015. године. 

Ирена Пашић

Секретарка Демократске омладине

Рођена 08.02.1990. у Книну, у Хрватској. Завршила је Трећу београдску гимназију - билингвално одељење 2009. године, а након тога дипломирала на Факултету политичких наука у Београду (политиколошки смер) 2013. године. Тренутно похађа мастер студије Политичка аналитика и менаџмент у политици. Чланица Демократске странке од 2013. године. Од 2014. године је чланица Савета и координаторка ЖОМ-а КДО Стари град, а марта 2015. године изабрана је за чланицу Општинског одбора ДС Стари град. Учестовала је на разним едукацијама и семинарима у организацији Демократске странке, невладиних организација и Факултета политичких наука, попут Школе преговарачких вештина на ФПН-у, Форума младих Игмантске иницијативе - регионална сарадња и европске интеграције, Млади политички лидери - КЗМ Београд итд. Такође, учестовала је у процесу формирања Регионалне комисије за утврђивање чињеница о ратним злочинима почињеним на територији СФРЈ (РЕКОМ). Тренутно координаторка пројекта Стокхолм-Београд у организацији омладине социјалдемократске странке ССУ и Демократске омладине Београд за 2015/2016.годину. Говори енглески и италијански језик.