Десанка Кастратовић

- A +

Чланица Председништва испред региона Централна Србија

Рођена 29. марта 1987. године у Краљеву, где je завршила основну школу и гимназију. Апсолвент је на Факултету политичких наука у Београду.

Чланица  Демократске странке од 2006. године, а од маја 2012. одборница је у Скупштини града Краљева. Чланица Градског одбора ДС у Краљеву, Савета за родну равноправност и тренутно обавља функцију кординаторке Женске одборничке мреже Скупштине града Краљева.

Од јануара 2015. волонтира у Канцеларији народних посланика у Краљеву.

Полазница Центра модерних вестина за модуле Савремена социјалдемократија, Политички маркетинг и Заштита животне средине. Најзначајнији семинари и обуке које је похађала у области родне равноправности као посебне области интересовања су: Академија женског лидерства, (БФПЕ, НДИ), радионица за коришћење алата за самопроцену локалних механизама за родну равноправност (ОЦБЕ), два модула СКГО - Развој капацитета актера\ки задужених за безбедност и родну равноправност, обука Род и безбедност (СКГО), семинар Аутономног женског центра - Ородњавање људске безбедности ка феминистичкој безбедности,  семинар Родна равноправност, (Foundation Max van der Stoel и ЦМВ), семинар за Женску парламентарну мрежу о социјалном укључивању и смањењу сиромаства (БФПЕ, ОСЦЕ), прва, друга и трећа Женска парламентарна мрежа итд.