Урош Марковић

- A +

Председник Демократске омладине

Рођен је 3. августа 1990. године у Београду. Завршио је Трећу београдску гимназију – друштвени смер, а 2013. године завршио је Факултет политичких наука и стекао звање дипломирани политиколог. Тренутно похађа мастер студије Јавна управа, локална самоуправа и јавне политике на истом факултету.

Члан је Демократске странке од 2009. године од када активно учествује у раду Демократске омладине и Демократске странке. У два мандата биран је за члана сталног састава Савета КДО Стари град (2011. и 2013.), а 2014. године изабран је за председника КДО Стари град. Био је координатор Медија тима и потпредседник Демократске омладине Београд. Од 2013. до 2015. био је члан Политичког савета ДО. Од 2011. до 2014. био је портпарол такмичења „Беседе у Зоранову част“.

На изборима 2012. године изабран је за одборника у Скупштини општине Стари град.

Био је учесник великог броја семинара, едукација и тренинга: Недеља социјалдемократије, Београдска демократска школа, Центар модерних вештина, Школа нове политике, Школа политичке филозофије и демократије др Зоран Ђинђић, Академија вредности и политика, семинар IUSY-а (Аустрија), Незапосленост младих на Балкану (Словенија), ОЕБС-ов семинар Транзициона правда итд.

Говори енглески језик, а служи се немачким и шпанским.